Avantajele unui Gazon sintetic pentru fotbal

Terenurile de fotbal din gazon sintetic s-au inmultit in ultimii ani.

Chiar daca pentru prima data gazonul sintetic a fost introdus in anii 1960, in Romania, acesta a ajuns pe piata din Romania dupa anul 2000. Incepand de atunci, terenurile de gazon sintetic pentru fotbal s-au inmultit de la an la an. In prezent, gazonul sintetic pentru fotbal este cel mai raspandit tip de suprafata artificiala din tara.

La noi in tara gazon sintetit pentru fotbal este regasit mai ales la bazele sportive 5×5. Romanii, desi reticienti la inceput, au inceput sa foloseasca tot mai des astfel de baze sportive. Expansiunea lor a fost una necesara, astefel ca acum in fiecare oras mare se gasesc cel putin 5 baze sportive cu gazon sintetic pentru fotbal. Acestea au avantajul de a putea fi folosite si pe parcursul serii deoarece majoritatea dispun de o instalatie de nocturna.

In ultimii cinci ani bazele sportive s-au extins si in zonele rurale.

Avantaje gazon sintetic fotbal

Gazonul sintetic de fotbal are cateva avantaje fata de cel natural. In timp, costurile pentru intretinere sunt mlt mai mici fata de o suprafata naturala. Acest tip de gazon este recunoscut si datorita faptului ca se usuca mult mai repede. Unul dintre cele mai importante atuuri este si faptul ca un gazon sintetic nu va avea niciodata denivelari sau gropi.

Gazon sintetic fotbal

In Europa, mai multe echipe de fotbal au joaca meciurile oficiale pe gazon artificial iar majoritatea echipelor au in baza lor de pregatire si un teren cu gazon artificial. Nici o formatie din primele trei ligi nu a apelat inca la un gazon artificial de fotbal pentru meciurile oficiale.

Iata avantajele gazonului sintetic pentru fotbal de la Timovladian (www.gazon-sintetic.com)

• Reduce riscul accidentarilor.Protejeaza pielea si ncheieturile in cazul caderii jucatorilor
• Aspect identic sau chiar mai bun decat gazonul natural;
• Mareste calitatea jocului: rostogolirea mingii, respective viteza rostogolirii etc;
• Durabilitate – rezista tuturor anotimpurilor si deasemenea are o viata de peste 10 ani, chiar in conditii de uz zilnic;
• Nu prezinta impact negative asupra mediului: nu contine fier, deci nu influenteaza negative pamantul sau apa, deasemenea rezista:caldurii,mizeriei, energiei statice, zgomotului etc.;
• Culoare rezistenta: multumita stabilitatii UV crescute culoarea rezista peste 10 ani, chiar daca este expus permanent la soare;
• Instalare usoara, intretinere si mai usoara pentru crearea/intretinerea unui teren perfect;

Pentru crearea unui teren de sport intr-adevar profesional, fie vorba de fotbal, minifotbal, tenis, golf etc. este clar ca trebuie luat in considerare calitatea gazonului sintetic. Un factor care de multe ori este chiar mai important este montajul acestuia. Daca montajul nu este profesional, calitatea produsului finint, ce in cazul nostru este un teren sport, va avea de suferit. Montajul profesional se refera in primul rand la oameni calificati dar si la aparate. Echipa timovladian are in dotare unul dintre cele mai bune si recunoscute utilaje pentru montare de gazon artificial fotbal (dar nu numai) si anume SMG Sandmatic-ul.

Meniu